Ôsmy deň deviatnika k Vranovskej Panne Márii.

Predposledný deň deviatnika celebroval večernú sv. omšu v Bazilike Narodenia Panny Márie vo Vranove rektor kostola sv. Jozefa v Prešove br. Ján Kapistrán OFM.

Vo svojej homílii nadviazal na svoju predchádzajúcu štvrtkovú kázeň, kde okrem iného, naznačil ako sa my môžeme zasvätiť Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie v praxi. Zdôraznil, že každý deň môžeme odovzdať Panne Márii = zasvätiť nielen svoje telesné bolesti, ale rovnako aj duchovné a duševné ťažkosti. Jej môžeme odovzdať všetko. Teda, ak si nevieme rady s nepríjemným nadriadeným, ak si nevieme rady s fyzickou bolesťou, alebo ak si nevieme rady s pokušením, to všetko môžeme odovzdať Panne Márii = zasvätiť to jej. Ona nájde riešenie. Kazateľ tiež podotkol, že najdôležitejšie slovo, ktoré máme povedať vždy Pánu Bohu je ÁNO.

Na záver sv. omše provinciál rádu pavlínov na Slovensku o. Rastislav Ivanecký OSPPE, srdečne poďakoval prítomnému kazateľovi aj celej Prešovskej komunite františkánov za účasť na Deviatniku pred odpustovou slávnosťou, ktorí svojimi príhovormi duchovne obohatili prítomných veriacich. Úplný záver patril spievanému Hymnu k Vranovskej Panne Márii.

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár